perjantai 6. kesäkuuta 2014

Arki alkaa, osa 2

Tällaista kirjoitin maanantaina (tänään lisätyt punaisella):

Maki haluun kirjottaa!

Sahkot on ollu paalla yli vuorokauden ja taytyy kayttaa tilaisuus hyvaksi, etta netti toimii ^_^ (Sähköthän - yllätys-yllätys - meni poikki kesken kirjoituksen, eikä netti ole koko viikolla toiminut niin hyvin, että blogger olisi toiminut...)

Mulla ei vielakaan ole paikallista liittymaa, mutta saan huomenna. (Sain kyllä, mutta puheaikaa sain ostettua vasta torstaina :D Emmä sitä loppujen lopuksi oo paljoo edes tarvinnu. Suomi-numerostakin saa edelleen kiinni ainakin whatsapilla sillon kun wi-fi toimii.)

Tanaan tosiaan aloitettiin hommia vahan jarjestelmallisemmin. Tehtiin terveyskyselyja lapsille, tosi mielenkiintoista. Kyseltiin mm. onko kroonisia sairauksia, saannollista laakitysta, millaiset perheolot (Kenen kanssa asuu siis. Kukaan ei sanonut asuvansa isan kanssa, enimmakseen tatien, setien ja isovanhempien kanssa, joillain oli aitikin.), ja kuinka monta ateriaa syo paivittain. Lapset syovat kaksi tai kolme ateriaa: lounaan he saavat yhdistyksen toimintakeskuksessa, Centrella, ja kotona illallisen ja osa myos aamiaisen. Mutta eipä ole ylipaino-ongelmia nailla lapsilla. Kysyttiin myos kuinka usein kay kylvyssa, ja useimmat vastasivat 2-3 kertaa paivassa! Ei kovin uskottavaa, ei taalla kellaan olis vetta tuhlattavana kolmeen kylpyyn paivassa =D Tehtiin haastattelut siis yhdessa paikallisten vapaaehtoisten kanssa, eli kielimuurista ei ole kyse tassa kohtaa. Ehka siita, etta lapset yrittavat antaa vastauksia, joita luulevat etta heilta toivotaan. Joka tapauksessa, naita haastatteluja jatkamme muutaman kerran viikossa niin kauan etta 400 lasta on haastateltu =) Tekniikkakin toivottavasti kehittyy ajan kanssa :D

Huomenna aloitamme myos matikan ja enkun lisatunnit. Viime viikolla tehdyssa suunnitelmassa meilla olisi ollut lisatunteja maanataista torstaihin seka  aamu- etta iltapaivalla, mutta tanaan yhdistelimme ryhmia ja muokkasimme aikataulua niin, etta meilla on opetusta vain tiistaina ja keskiviikkona. Tämä järjestely miellyttää meikäläistä huomattavasti enemmän, ei tässä opettajaopiskelijoita kuitenkaan olla. Näin meillä jää paljon enemmän aikaa mm. haastatteluihin, terveyskyselyihin ja kerhotoimintaan.

Allright, liikaa punaista jo. Tällaiset tunnelmat siis olleet alkuviikosta jatkan juttua seuraavassa :)


t. E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti