sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Monen tähden illallisia



Moni on kysellyt millaista ruokaa Zimbabwessa yleensä syödään. Ajattelin siis kertoa ruokakulttuurista hieman. 

Paikalliset syövät pääasiassa sadzaa lisukkeiden kera. Sadza on hieman perunamuusin tapaista maissipuuroa. Sen kanssa syödään yleensä joko lihaa tai kalaa sekä kasviksia, joskus papuja. Kuvassa on sadzan kanssa papuja ja vihanneksia. Zimababwessa syödään paljon lihaa, joten kasvissyöjälle varsinkin proteiinipitoisen ruuan löytäminen on välillä haasteeellista. Tähän asti (vajaat kaksi viikkoa :D) olen kuitenkin pärjännyt hyvin.  Sadzan lisäksi paikalliset syövät lähinnä leipää ja teetä. Riisiä ja peruunaakin on jonkin verran, mutta ne ovat hieman harvinaisempia. Riisi ja kana on juhlaruokaa. 

Tänään olimme hienossa kahvilassa aamiaisella. Hararen ehkä ainoa paikka josta saa gluteenittomia (mantelijauhosta tehtyjä) kakkuja!

Pagomossa (Oilin ja Sepon eli järjestön perustajien ja kenttätyön johtajien kotona) ruuan taso on huomattavasti parempi kuin kotona jaksaisi tehdä. Parhaimmillaan keittiössä on samaan aikaan neljä kokkia.  Meillä on ollut jopa kaksi juhlaillallista täällä ollessamme. Eilen menu oli herkkusieniä mozzarellatäytteellä, bataattiperunoita, munakoisoa, makkraa ja salaattia (johon lisäsin mozzarellaa. Kaikki mut tuntevat tietää että rakastan juustoja, erityisesti mozzarellaa). Juomana sivistyneesti lasillinen punaviiniä :D Pagomossa ollaan päästy nauttimaan juustoista ja jukurtistakin aamuisin. Juustot ovat Zimbabwessa todella hintavia, jopa kalliimpia kuin kotona Suomessa. 

Tässä vielä kuva aamun munakkaasta, jonka täytteenä chévre- sulatejuustoa ja herkkusieniä.

Täällä ei siis todellakaan ainakaan eurooppalaisena työharjoittelijana joudu nälkää näkemään :D 

<3:llä Iisa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti