lauantai 2. elokuuta 2014

Vilinää vilskettä Sentterillä



Dzikwan toimintakeskus, eli kotoisasti Sentteri, on kaiken toiminnan sydän. Tänne lapset tulevat syömään, oppimaan, leikkimään ja pelaamaan. Täältä käsin hoidetaan myös paikallinen hallinto ja asioiden järjestely. Täällä tapahtuu! Kuvassa vasemmalla vaalea IT-lab ja oikealla tummempi keittiö- ja ruokasalirakennus.


IT-labissa pidetään kirjanpito- ja ATK-oppitunteja. Lapset käyvät siis paikallisia kouluja, mutta Sentterillä tarjotaan lisäopetusta kaikkina arkipäivinä. Lapset voivat käyttää koneita myös vapaa-aikana.


Tässä keittiössä valmistetaan lounas usealle sadalle lapselle seitsemänä päivänä viikossa.


 Kanat uuniin! Paikallinen juhlaruoka (ja kaikkien lasten lempiruoka :) ) on kana ja riisi. Sentterilläkin sitä tarjotaan pari kertaa vuodessa.


Ruoka maistuu! Lounaalla käy päivittäin keskimäärin 200 lasta. Muuna aikana ruokasalissa on lisäopetusta.


Keittiön ja ruokasalin takana on pieni kasvimaa, jossa kasvatetaan maissia ja vihreitä vihanneksia lounastarpeiksi. Vähän etäämmältä, metsäpalstalta, löytyy myös ihan täysimittainen kasvimaa.


Vasemmalla viime vuoden lopulla valmistunut toimistorakennus ja oikealla tyttöjen ja poikien vessat.


Nyaradzai ja Vaidah työntouhussa toimistolla. Neljänsadan lapsen (+ muutaman työntekijän ja parinkymmenen vapaaehtoisen ja harjoittelijan ;) ) asioissa riittää hoitamista.


Sentterin pallokentällä käy vilske, kun eri-ikäiset lapset pelaavat keskenään. Suosikkeja ovat jalkapallo, koripallo ja tennis.


Tytöt pelaavat kivipelia kaivon kannella ^_^ Osa lapsista tulee Sentterille päivittäin useiksi tunneiksi viettämään aikaa kavereidensa kanssa.   

Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti