torstai 31. heinäkuuta 2014

"Opin, osaan ja toteutan isona haaveeni"

Jonkinlaisen käsityksen olette varmaan saaneet työharjoittelupaikastamme, mutta jotta mikään ei jäisi epäselväksi, luvassa on sarja esittelyjä yhdistyksestä ja sen eri toimintamuodoista.

Zimbabwen AIDS-orvot ry:n tarina alkoi tavallaan jo vuonna 1992, kun Seppo päätti maksaa puoliorvon dzivarasekwalaispojan koulumaksut. Alkuvuosina toiminta kasvoi hitaasti perheen ja suvun tuella. Vuonna 1997 tukijoiden joukkoon liittyi ensimmäinen "ulkopuolinen" kummi ja nykyisin kummeja onkin nelisen sataa ja lapsia tuen piirissä saman verran.

Toiminnan tarkoituksena on tukea köyhistä oloista tulevien orpojen ja puoliorpojen, lahjakkaiden lasten koulunkäyntiä.


Dzikwan lapsille kustannetaan koulumaksut, koulupuvut, oppikirjat ja kirjoitusvälineet. Näin varmistetaan, että lapset, joilla on intoa ja lahjoja opiskeluun, pääsevät niitä myös käyttämään.


Lapsille tarjotaan myös päivittäinen ateria Dzikwan toimintakeskuksella. Useimmissa zimbabwelaisperheissä ateriat koostuvat sadzasta eli maissipuurosta ja vihreistä vihanneksista. Toimintakeskuksella lapset saavat myös proteiinia lihan, kalan ja papujen muodossa.


 Päivittäinen ateria tarjotaan Dzikwan lasten lisäksi myös noin sadalle "sadza-lapselle". Wilfried näyttää peukkua! 

Lapset saavat myös ilmaisen perusterveydenhuollon. Pari viikkoa sitten kävimme kymmenen lapsen kanssa silmäklinikalla ilmaisessa perustarkastuksessa. Kaikki kymmenen passitettiin perusteellisempaan tarkastukseen.



Lapsille tarjolla myös muuta kehittävää toimintaa: mm. lisäopetusta, tanssi-, laulu-, soitto- ja draamaharjoituksia, jalkapallotreenejä, vuosittainen urheilupäivä, ympäristökasvatusta omalla metsäpalstalla.... 

Suomesta tulevista konteista lapset saavat lisäksi mm. lahjoituksina saatuja vaatteita, kenkiä, koululaukkuja... Neulelangat ovat myös kuumaa kamaa! Tässä Faru aloittelee kaulahuivia.

Yhdistyksen nettisivuilta löytyy lisäinfoa vaikka millä mitalla, sinne löydätte tästä. :)

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti