maanantai 21. heinäkuuta 2014

Arjen sankarit

Eikö ole ihanaa, jos joku on laittanut aamupalan valmiiksi? Ei sillä että sellaista arkena tapahtuisi liian usein. Paitsi täällä, ja siihen voi kulkaa vaikka tottua. Tänä aamuna Janet-kotiapulainen teki meille ihanaa tomaatti-sipuli-munakasta, ja huomisaamuksi hän suunnitteli tekevänsä sekä pienen annoksen munakasta että lettuja. Lisäksi Iisa pyöräytti jo aamua varten valmiiksi papaija-avokado-banaani-omena-appelsiini-smoothien. Ei hassumpaa vai mitä? :D Jaksaa paremmin nousta aamulla sängystä ylös, kun tietää että aamupala odottaa valmiina! Ja joka jäähtyy, jos torkuttaa liian kauan ;)

Meistä suomalaisista tuntuu tietysti vähän kiusalliselta, jos joku muu nousee joka aamu aikaisin tekemään aamiaisen valmiiksi, puhumattakaan tiskaamisesta, pyykinpesusta, silittämisestä, siivoamisesta ja mitä näitä nyt on. Nehän kuuluu hoitaa ite, ja kun itse olen ollut töissä kotiapulaisena Suomessa, niin yleensä rouvat joka tapauksessa tekevät ikävimmät hommat itse. Eihän niitä nyt toisella kehtaa teettää! :D Mutta täällä kuuluu palkata kotiapulaisia, tarjota työpaikkoja tiedättehän, jos siihen suinkin on varaa. Pagomossa arjen sujuvuudesta huolehtii siis kotiapulainen Janet ja hänen miehensä Shepherd, joka huolehtii vähän kaikesta ja on ollut Oilin ja Sepon palveluksessa yhdeksänkymmentäluvun lopulta asti. Tunnustettakoon siis, etten ole kahteen kuukauteen esimerkiksi pessyt kertaakaan vessaa.

Kyllä palvelusväessä ehdottomasti on puolensa. Aikaa säästyy tuntitolkulla joka päivä, kun voi skipata päivän tylsimmät toimet. Esimerkiksi viime viikolla Shepherd kävi meidän puolesta hakemassa Butcherystä lihat ja Mbaresta, Hararen suurimmalta (valtavalta) torilta, hirveät määrät hedelmiä ja vihanneksia. Parastahan tässä oli se, että lauantaina tuli toinen Janet (Tämä Janet käy kokkaamassa ja tekemässä suursiivouksen lauantaisin. Ei riitä että oma Janet siivoaa joka päivä ;)) valmistamaan niistä ruokia. Muutaman tunnin päästä meillä olikin sitten valmiina vege- ja jauhelihamunakoisolasagnea, kasvis- ja kanacurrya sekä mausteriisiä, kahdet erilaiset uunivihannekset ja butternutkeittoa. Kaikkea niin isot annokset, että nyt on pakastimessa ruokaa muutamaksi toviksi. Vaikka ruuanlaitto on mukavaa, on silti vielä mukavampaa kun joku muu tekee sen puolesta!

Tänään aamupäivällä pihalla oli aavistus jännitysnäytelmää, kun joku näki kobran livahtavan pensaiden taakse. Sen päälle sitten Shepherd ja Janet muiden paikalla olevien avustuksella kantoivat kuumaa vettä ja lopulta saivat sen ulos kolostaan ja lyötyä hengiltä laudanpätkällä. Loppujen lopuksi kyllä kävi ilmi, ettei se ollutkaan kobra ja arvoitukseksi jäi oliko se edes vaarallinen... Mutta kyllä täällä niitä kobriakin on.
   
Liikkui vielä kuolleenakin....
Täytyy totisesti antaa tunnustusta talon palvelusväelle, ovat oikein huomaavaista ja ystävällistä porukkaa. Ehdottomasti suosittelen harkitsemaan ihan vakavasti muuttamista maahan, jossa kotiapulaiset kuuluvat asiaan. Säästyy itsellekin aikaa vähän tärkeämpiin asioihin, kuten nyt esimerkiksi blogikirjoitteluun ja pihapuissa kiipeilyyn ;)

Sunnuntaihuvituksia :D

-Elina

PS. Näin siis Pagomossa, jossa olemme yleensä vain viikonloppuisin. Nyt nautimme Pagomossa olosta poikkeuksellisti neljä yötä putkeen :P Shelterillä arkena teemme ihan ite omat aamupalat ja tiskaamme tiskit, mutta vessaa ei sielläkään tarvitse siivota :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti