lauantai 7. kesäkuuta 2014

Dzivarasekwa

Ai että mitä luksusta ja ihanuutta! Netti toimii kuin unelma! Tultiin Iisan kanssa eilen illalla viikonlopun viettoon Pagomoon. Viime sunnuntaista asti ollaan oltu Shelterillä, syöty maissipuuroa ja vihanneksia, joten kyllä tänä aamuna jugurtti, hedelmäsalaatti ja juusto maistuivat :D Lämpimästä suihkusta ja kylvystä (!!) puhumattakaan.

Laitanpa tässä kohtaa katukuvia Dzivarazekwasta. Dzivarazekwa on köyhä Hararen kaupunginosa, jonka alueella järjestö toimii. Asukkaita on 100 000, joista 25 00 kouluikäistä ja näistä hiukan alle 400 on Dzikwan avun piirissä.

Tästä portista käydään Shelteriin, meidän pääasialliseen asuinpaikkaan. Sisälle teidät päästetään myöhemmin....
Kotikatu. Aamukahdeksan jälkeen Rujeko Streetillä on vielä aika hiljaista. Matka Shelteriltä Dzikwa Centrelle kestää noin 1,5 minuuttia. 
 Tai kestäisi, jos saisi kävellä rauhassa :D Nämä naapureiden naperot  huutavat "Seppo! Seppo!" ja hyökkäävät kimppuun melkein aina kun on Iisan kanssa kävellään ohi. Täällä jokainen valkoinen on Seppo Dzikwan perustajan mukaan :D

Tää pikkupoika katsoi parhaaksi katsella vain kotiportilta.
Lapset saattelevat meidät Shelteriltä Centrelle ja matkaan menee Iisalta parhaimmillaan varmaan kymmenen minuuttia :D 
Tästä käydään Dzikwa Centreen. Sieltä piisaa kuvia ja juttuja!
Rujeko Street Dzikwa Centren ulkopuolella.
Centren portilta kuvattu Shelterille päin. Ilmeisesti jokin viemäri vuotaa... :-/
Käytännössä lähes jokainen dzivarazekwalainen kaupustelee kadulla kotinsa edessä jotain. Vihanneksia, juureksia, maissinaksuja, limuja, puheaikaa...
Nämä lapset nähtiin matkan varrella vierailulle kouluun Dzivarazekwa number 4 -koululle. Lapset taputtivat ja lauloivat "Murungu! Murungu!" :D (Murungu = valkoihoinen)

Tämä rouva pyysi ottamaan itsestään kuvan, jotta muistamme hänet vielä Suomessakin :) Hän kaupusteli tien varressa mm. mehujäitä.

Tällaista tällä kertaa! Nyt lähdemme käymään sunnuntaipäivän ratoksi Doon Estate -nimisessä käsitöitä ja taidetta myyvässä paikassa. Palataan taas!

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti